Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Touha

Touha

Taren Básně » o Věcech

Anotace: Nevím,neznám , co je mocnější......

Není krátká , není dlouhá,
nehyzdí a nesluší,
jen se vine na duši.
Jako nitka , tenká dlouhá,
zkrátka je to touha.

Ten kdo touhou svou je zmámen,
často mívá v srdci kámen.
Nevidí a neslyší,
se svou touhou na duši.

Touha tváře svoje mění,
někdy přejde v sladké snění.
Jindy tělo spaluje,
žárem touhy stravuje.

Bez touhy je duše prázdná,
nenáchází dvířka žádná.
Jež by vedla k utišení,
sladké touhy uklidnění.

S nesplněnou touhou svojí,
letí duše v divém roji.
Přes překážky, štíty skal,
za ní často pláč i žal.

Dokud cíl svůj nedosáhne,
vše tu vůkol žárem vadne.
Plamen rychle dohasíná,
když se touha v cíli vzpíná.
Publikoval(a): Taren, 9.6.2014
Přečteno (265x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koiška, NikitaNikaT., děda včela

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 03:16
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti