Babička a dědeček
Babička a dědeček
Anotace: Babička s dědečkem na zápraží sedí.
Babička s dědečkem,
na zápraží sedí,
svá vnoučata vyhlížejí,
stáří už je trošku zmáhá,
s vnoučatama bývá sranda.
Oni jim pak povídají,
jak to bylo,
za jejich mládí,
když chodily do školy,
jak se dříve učily.
Jak to bylo za starých časů,
kdy na ovoce,
museli stát frontu,
jak svíčkama svítili,
příběhy si pravili.
Dneska je to ale jiné,
skoro nikdo se bez mobilu
či počítače neobejde.
Babička s dědečkem,
ten moderní telefon taky mají,
s ním si pomoc přivolají.
Když někde na procházce jsou,
ale už jim síly nestačí,
a dále jíti nemohou.
Nebo se spojí s rodinou,
když nemají čas,
ví že jsou všichni v pořádku,
aspoň chvilku slyší jejich hlas.
Nad osobní setkání to sice není,
když ale nedovolí,
ta dnešní uspěchaná doba,
tak to taky potěší.
Babička s dědečkem,
však stále budou vzpomínat,
na tu dobu dávnou,
kdy moc toho ještě nebylo,
na <a href="https://www.drevostavitel.cz/kamna/kachlova-kamna
">kachlových kamnech</a> se vařilo.
To byla totiž doba jejich,
není se přece čemu divit,
svět se teprve všechno učil,
krásně se žilo,
i když nebyl ten mobil.
Publikoval(a):
mys, 6.6.2014