Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Slabikář lásky

Slabikář lásky

podnebný Básně » o Lásce

Anotace: Sbírka milostné poezie složená z příspěvků dávných i nedávných let.

My bydleli jsme v květech
ve velkých krásných květech
a slunce svítilo nám celý celý den
a růže daly nám domov a měkký úkryt
a hudbou písněmi byl dům náš naplněn

vy domy z květin jen vy květinová města
ta z růží červených, ta z bílých žlutých zas
vy tvary barevné a jemné květů vůně
vy města z květin jen a slunce zlatý jas

hle rosa bazénů a teplé deště květin
ta jitra kouzelná svou hebkou náručí
se křídly rozletů, jež do záře nás vnáší
kde člověk šťastně žít se lehko naučí

kde vítr bouře déšť svou píseň pějí s námi
a děti usměvavé po bouři loukou jdou
a v rose průhledné se koupou s květinami
do nových krajin dál dál nesou píseň svou


Nechodíš po cestách řádu
po širokých dálnicích
nejezdíš prudkostí aut
vzlétáš se skřivany

nad skleněnými střechami rosy
nad písní oblak
nad jiskřením hvězd
nad závoji noci

našel jsem tě zpívající
na neschůdných stezkách
na stezkách lesů a lučin
na skalách dobrodružství vteřin

nejsi věčně pomíjivá
jako růže jako dech milenky
jako slavík jako pohled ze skály
jako ohlédnutí
jako člověk lásko
Publikoval(a): podnebný, 5.6.2014
Přečteno (364x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koiška

Spodek

Stránka generována 28.3.2024 12:34
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti