Tulipán
Tulipán
Na zahrádce tulipán,
pyšní se tu jako pán,
že má barvu červenou,
nejkrásnější jedinou.
Je to král,
všech tulipánů,
předevšemi má svou vládu.
Jiných tady tolik není,
moje barva nejvíc voní,
nejkrásnější ze všech jen,
žlutý,oranžový zastíněn.
Ty druhé to trochu mrzí,
nebudou však brečet,
vystačí si spolu sami,
nenechají si velet.
Červený nám je ukradený,
Ať si je ho třeba moře,
jeho chování neni pěkný,
dělá si co chce.
Červený to uslyšel,
a trochu je obešel.
Tak já se vám omlouvám,
a už pyšný nebudu,
chci být i váš kamarád,
šířit dobrou pohodu.
Publikoval(a):
mys, 5.6.2014