Myšlenková bouře
Myšlenková bouře
Anotace: Bouře myšlenek a bouře duše nejvíce, má někdy sílu orkánu a zuby vichřice......
Mám chuť kreslit,
mám chuť psát.
Linky tvořit, štětcem vládnout,
stránky netrhat.
O čem ?
To však nevím sám,
hlavu plnou zmatků mám.
Myšlenky se bouří - valí,
jedna přes druhou se řítí
v duši mám z nich vlnobití.
Příliv , odliv, příboj, bouře - klid,
čím to všechno zachytit.
Zaznamenat na kus papíru,
jak mám duše potácí se ve víru.
V myšlenkovém moři, plném změn,
kde čas jako sláma plane - hoří.
Větve kymácí se v bouři,
nebe blesky jasnými až hoří.
Vše tu náhle utichá a vadne,
mračna těžká odplouvají,
nebe zvolna zlátne, modrá - bledne.
Slunko zasvítí a hřeje,
štěstí znovu, zas se směje.
Však v dáli na obzoru,
temná linka
mračen myšlenkových,
opět kupí se a zeje.
Publikoval(a):
Taren, 1.6.2014