Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Rovnost

Rovnost

Taren Básně » o Lidech

Anotace: Vybraní jedinci nám neustále dokola tvrdí, že před Bohem jsme si všichni rovni, ale co tady na zemi....?

Není to správné dostat vždy málo,
ze stolu plného , kde se jen žralo.
Kostičky olíznout, drobečky sbírat,
žaludek propadlý, hladem jen týrat.

Proč jeden napořád plné má stoly
a druhý z hladu všem dokola , dělá tu voly.
Naříkat nad zlobou světa dále už nechci,
mocných a bohatých , vadí mi keci.

Kážou tu učeně u plné misky.
Přátelé - rovnost a bratrství.
V klubech svých honosných
dále však smáčejí v koňaku stoletém,
odulé pysky.

Rovní a bratrští jsou mezi sebou.
Chudáka tam venku,
klidně ať nohy jen zebou.
Dále nám hlásají svou pravdu,
zkřivenou ,slepou.

V teple svých paláců pro lid vše tvoříme,
bohatství, mamonu tiše se koříme.
Vládnout, krást, poroučet,
touhou jen hoříme.
Publikoval(a): Taren, 11.5.2014
Přečteno (114x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 19:55
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti