Stres a splýn
Stres a splýn
Anotace: Je těžké slavit život když se zdá, že vše kolem upadá do temna beznaděje, přec v dáli jiskérka tam svítí, hřeje...
Chtěl jsem napsat stížnost,
zažalovat, postesknout si Bohu,
že můj život už je v hajzlu.
Myšlenky mé, že se tlačí v koutě,
kdesi v temném rohu.
Avšak v moři nářků, beznaděje,
stresu, prázdna nicoty.
Jiskérka tam v dáli temnu,
ódy pěje.
Na radost a štěstí,
s kopcem lásky, dobroty.
Naslouchal jsem , uvažoval,
vážil znovu své životní trampoty.
Co mám dělat, zhasnout svíci,
dělat , že ten uhlík nevidím.
Oči třeštit do temnoty,
jiskérku ať vezme dým.
Či mám zas a znovu nadmout plíce,
souchotěmi podlomené.
Foukat ještě, znovu , více,
jiskérka ať zahoří a vzejde.
Ze tmy černé do plamene,
silnějšího Boží svíce.
Publikoval(a):
Taren, 7.5.2014