**Nabídne rámě
**Nabídne rámě
Anotace: ..při tanci dámě..
---*---
Šaty jak ze zámku
on princ,já princezna
v tanečním salónku
hudba zní líbezná,
parkety vrzaly
ale tak jemně,
on ke mně přistoupil
nabídl rámě.
Dámy a pánové
začíná menuet,
doleva,doprava
úsměv,do očí pohledět,
otočka jedna
teď otočka druhá
každý se od stolu
na parket dívá.
Vidíte,ta tanečnice
z kola utekla,
ale proč?
To nikomu neřekla,
po zámku bloudí
tak trochu ztraceně
pak úsměv loudí
od sochy z kamene.
Proč jsi tak smutný,
kamenný pane
jen kamenná slza
z očí ti kane,
tak lemem svých šatů
ta krásná tanečnice
utírá slzy
z kamenné líce.
Slzy už nekanou
nikomu z očí
za chvíli se ti dva
v kole zatočí,
skončilo kouzlo?
Nebo to bylo snění?
V té krátké pauze
při tančení.
V tanečním pořádku
na vějíři
jsou ještě tance
poslední čtyři,
sukně se točily
skoro až do rána
potom se zavírá
zámecká brána...
"čarovná"
***-***
Publikoval(a):
Květka Š., 7.5.2014