Ulice
Ulice
Anotace: Tetička ulice ,děvka i světice...co o ní psát? Snad pravdu nejvíce....
Oprýskané fasády, šedé domy,
vyvrácené okenice,
blikající reklamy - špína,
odpadky a popelnice.
Chodník, silnice,
zapáchající stoka - ulice.
Moje matka, moje kojná,
otec můj i otčím, kráva dojná.
Moje opatrovnice, tetička Ulice.
Ukázala mi svou slávu, svůj lesk,
bídu svoji, prohru, špeky - trávu.
Naučila uživit se v tlačenici davu,
kapsy prázdnit, bavit se i bláznit.
Spát pod mosty, lahve sbírat
v odpadcích se hrabat.
Ohlodávat kosti,
do přízně se vtírat.
Co jsem získal na ulici,
hbité ruce - podvýživu- úplavici.
Nenarovná pokřivenou duši
kdo žil na ulici.
Publikoval(a):
Taren, 6.5.2014