Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

13.3.1313

13.3.1313

MorbidBad Básně » ostatní ...

Anotace: O popravě třinácti vězňů

Třináct koňských spřežení
a třináct kočárů.
Třináct trestanců z vězení
a v kočárech třináct pánů.

Třináct špalků s kováním
a třináct seker broušených.
Zamyslet měli se nad chováním,
dřív než v minutách posledních.

Třináct katů mohutných
a třináct rudých kápí.
Setnout jim hlavy není hřích.
Smrt však vězně trápí.

Jejich zabití je oprávněné,
všichni dosti kradli.
Tváře měli otrávené
když do košů jim hlavy padly.

Třináct pánů usmívá se
a teď v kočárech mizí.
Na mrtvé nikdo nedívá se,
teď už pro všechny jsou cizí
Publikoval(a): MorbidBad, 4.5.2014
Přečteno (134x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: LadyLoba Romana

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 16:23
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti