Tichá tatranská rána hotelu Odborár
Tichá tatranská rána hotelu Odborár
Anotace: Bývala Fatra, bývala krásná, jitra ta průzračná, jasná....
Rána tichá všude kolem,
role tiše leží polem.
Hrdé štíty vznosných hor
mlčky čnějí za obzor.
Žádný cinkot tramvají,
tichá rána netají.
Hukot kol tu po asvaltu,
nezaznívá v divém altu.
Pro pražůna ,Středočecha,
klid hor v uších zahaleká.
Cosi není v pořádku,
neslyší zvuk podpatků.
Dusot stovek nohou davu,
ženoucích se pro únavu.
Z ústí metra, podchodů
z hrdel velkých obchodů.
Rušný tepot velkoměsta,
uklidňuje tvory z těsta.
Zmatku, shonu uhnětené,
rachotem aut odkojené.
Velebný klid velehor,
neklid vnáší do prostor.
Hlučné duše Středočecha
v níž klid Tater zahaleká.
Publikoval(a):
Taren, 3.5.2014