Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Bludičky a básně

Bludičky a básně

Taren Básně » ostatní ...

Anotace: Báseň , to je stav duše, bez ní by život můj, zněl asi hluše....

Báseň, básně, slova, rýmy
seřazené slovní šprýmy.
Citlivému pánu slouží,
duše po nich v žízni touží.

Rýmovaná, krásná slova,
pro duši jsou zas a znova.
Vláhou ranní na jaře,
deštěm spásným
ve vyprahlé Sahaře.

Básníkům ,těm dřívějším,
současným i těm ,
co po nás budou.
Bohatým i nuznějším,
hudbou rajskou, rýmy hudou.

Loutny hlasem v tichu lesním,
pro lovce i víly lesní.
Mihotavým světlem v blatech,
svůdným zvukem vábení
pro básníky i bludičky bahenní.

Pocestný tam v šeru svitu,
za noci i za úsvitu.
Náměsíčným krokem půjde,
krásou rýmu přiváben,
tancem básní omámen.

Znaven dojde v temné hvozdy lesní,
plné nových rýmů,
bludiček a básní.
Jež mu v tichém lesu krytu
v uších sladce zazní.
Publikoval(a): Taren, 2.5.2014
Přečteno (127x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 20:04
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti