**Kůň?...Osel?
**Kůň?...Osel?
~Koňaslík~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Potkali jsme koňaslíka
který se z kůže nesvlíká
napůl kůň a napůl osel
tváří se jak lásky posel.
Že nemáme nic na práci
chováme ho pro legraci
táhne postel s nebesy
páni,to jsou móresy.
Vymysleli jsme si trasu
cestu s tebou to já snesu,
povídal dnes milý můj
koňaslíku,tak už stůj.
Teď zalezeme pod peřinu
usneme snad za vteřinu
koňaslík se ale naštval
kvůli spaní jsem se nehnal.
Tak tu postel s nebesy
někde obrátit zkusí
že běžel kolem rybníka
my vzbudili jsme vodníka.
Ten hned viděl dušičky
prý má prázdné hrníčky
radost mu však neděláme
my z té louže vyplaveme.
A že je dnes letní den
a nuda pláž tam za plotem
svlečeme ty mokré šaty
jsme jak všichni.Ti nahatí.
Koňaslík už rozum dostal
postel s nebesy nám ustlal
ihá,peřiny jsou samá kytka
zakryje se i holá řiťka.
Z nuda pláže se ztratíme
pak koňaslíka poučíme
ať jede pěkně pomaličku
užijem si.Viď miláčku…
tak to byl můj lásky posel
napůl kůň a napůl osel
„KOŇASLÍK“…hele,on se svlík…
~~~~~~~~~
Publikoval(a):
Květka Š., 2.5.2014