Blahobyt
Blahobyt
Anotace: Aktuální zpráva o tom o čem si valná část národa, nechává za dlouhých , tichých nocí , sladce zdát....
V letech posledních
vím už téměř dojista,
že pan Blahobyt
sem k nám se nechystá.
Nevoní mu příliš
utrápené obličeje.
Díra v botě,
když tu
sem tam zeje.
Rád se dívá
na buclaté obličeje,
ozářené svitem drahých svící.
Z nichž vosk kape
na taláry a královské orchideje,
blahobytem skvící.
I když čelní politici
v klubech svých,
těch politických,
blahobytem spokojeně září.
Nemohou s ním přeci,
na ulici za chudinou - všeci.
To přec páni nesluší se,
když tam vidí, co maj v míse.
Před nimi se zodpovědně,
unaveně tváří
v jaře, létě ba i v září.
Publikoval(a):
Taren, 25.4.2014