Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Mamon

Mamon

Taren Básně » o Životě

Anotace: Bůh stvořil Mamona a vykopl ho mezi nás....uličník. A zástupy tvorů s absencí či vadou svědomí, se mu chtivě klaní.Stačí se jen dívat kolem sebe....nebo si pustit večerní zprávy.....!!!!????

Nechápu a nerozumím,
na boháče jenom čumím.
Jak s penězi nakládají
s životem si pohrávají.

Na to,co mám v kapse,
nejsem vůbec hrd
je tam téměř prd.
V hlavě mé to není lepší,
prázdnota si v mozku křepčí.
Svědomí mé,však je klidné,
život nuzný, zdá se hezčí.

Od úpadku ke zrodu,
bohatství a původu,
lepších časů hojnosti,
dobré míry - nablýskané radosti.

Vede cesta hrbolatá
s výmoly vždy plná bláta.
Od bažiny podlostí,
k tůním chtivé drzosti.

Až k mamonu, hoře zlata,
bez skrupulí jenž je vzata.
Stařečkovi nad hrobem,
batoleti s chocholem.

Ber kde ber
přec je to jedno.
Jen z mamonu když
zlaté je dno.
Nahrabat si,jak si tak si,
ať si chudí látaj kapsy.

Potrhaná vrecka vzdoru.
Hlavně, že dřou do úmoru,
na mou cestu v lepší časy,
vydlážděnou zlata klasy.

Tak si ti nahoře
bez svědomí vystačí,
na nás huzných bohatnou
a pytlačí.
Publikoval(a): Taren, 24.4.2014
Přečteno (86x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Malce, koiška, děda včela

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 20:01
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti