Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Snívání

Snívání

Stonavé dítko se zachvělo chladem
lem šatečků muchlá mezi prsty;
v hlubokých rýhách květů už se popelí jaro;
přesto chuchvalce mrazíků v netknuté trávě
dávno rozpíjí listy v památníčku.

Za oknem praská dřevo v krbu,
na konvici s horkým punčem padá dech;
chci rozlomit toto neklidné setrvání
a rozběhnout se po čerstvých stopách na pěšince.

Mezi odranými větvemi a pahýly stromů
vidím sešlapané kolébky z tulipánů.
Pod kterým stromem zanechal jsi minci,
podle níž bych poznala kudy dál?

Stonavé dítko se zachvělo chladem,
bloudím poslepu mezi známými kameny,
stále hledám, kde se mi ztratilo z dohledu;
s touhou po řešení natahuji ruce k teplu,
které v paprscích po ránu hladí mi tvář.
Publikoval(a): Lugilla, 21.4.2014
Přečteno (404x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: qala, Martin Havlíček

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 17:29
U nás jste dnes prohlídl(a) 2 stránek.
roboti