Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Melancholie

Melancholie

Víš, melancholie není to, co po sobě házíme
uprostřed sladkého mlčení.
Teď jsem to já s hrnečkem vroucí vody
a dvěma čajovými lístky místo náušnic.

Vím, že se tak lehce rozmývá
uklidňující pouť kolem tvých prstů,
nikdo mě nemusí přesvědčovat, že nemusím utíkat
a nikdo mi to ani nemusí věřit.

A tak rozkládám starou knihu,
nevidím romantické poblouznění mladé hrdinky,
jen jednoduchou praxi čisté lásky:
vůle navždy zůstat a vůle kdykoliv odejít.

Proto se také loučím se slzami
a s kropítkem prastaré konve,
těžko říct, kam se spolu vydají
a kam mě zaženě lehkovážné básnění...
Publikoval(a): Lugilla, 12.4.2014
Přečteno (291x)
Tipy (7) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: qala, Sonja la Rosa, Martin Havlíček, koiška

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 17:34
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti