Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

jaro

jaro

a1ička Básně » Roční období (jaro, léto, podzim, zima)

Anotace: Zima s jarem se perou o vládu

Zima s jarem se perou o vládu
a já mám z toho špatnou náladu
Jaro chtělo vládu mít
a květy nám nadělit
rozkvetlé jsou louky, stromy, zahrádky
je to jako z pohádky

Zima nechce jen tak vlády zanechat
a poslala na nás zase chlad
chtěla by na květy jít a trošku je zamrazit
Zima s námi laškuje
jaro však za dveřmi stepuje

Ptáci přilétají hnízdit z dáli
začínají tady řádit
zpívají o sto šest
prý zimo běž, již běž
Slunce se na nás usmívá
v přírodě vše ožívá

Sedět, smát se budem v parku
potkám já tam možná Jarku
domluvíme grilovačku
a tak hledám volnou kačku
Nad tímto obrazem přivírám oči
ať vysněné jaro rychle k nám vkročí
Publikoval(a): a1ička, 11.4.2014
Přečteno (859x)
Tipy (4) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: JirkaJ, Kytka62, koiška, děda včela

Spodek

Stránka generována 19.9.2024 18:56
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti