Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Nosíme lásku.

Nosíme lásku.

Novou lásku obléká dívka jako džíny,
skoro tři tisíce i s DPH;
ach bože, popuzuje mě to falešné chichotání
a stylové valentýnky z e-shopu.

Na maturitní písemce udělal kaňku.
„Co je to láska?“
románový snílek dojímá mě čistotou
a vůlí k obětem nejvyšším.

Narodila se o dva měsíce dříve,
dvacet let zklamávání nezměnilo její bledé líce;
jemnou kůži po vyloupnutých kaštanech
navěky se rozhodla skrýt.

Auto si skřípěním zaťukalo při té rychlosti na čelo,
vlastně ani nebyla tak hezká,
aby se z ránem namrzlé trávy kolem
pro něj stalo slepé stádo nevěrnic.

Do kterého světa jsem se to probudila?
Pod nánosy líčidel mám poněkud zdravější tvář.
Stále si štěbetají…tak se zamiluj;
neví, že nejkrásnější láska je v mlčení…
Publikoval(a): Lugilla, 30.3.2014
Přečteno (347x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Marek Miko, qala, koiška, Formis, děda včela, Martin Havlíček

Spodek

Stránka generována 21.9.2024 14:29
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti