Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Tambor a markytánka

Tambor a markytánka

Taren Básně » Srandovní

Anotace: Něco na odlehčení. V nelehkém období třicetiletých válek , ale i v jiných podobných konfliktech, zbylo ,myslím také trocha místa pro nadsázku a špetku štiplavého humoru.Nemusím psát jen politickou satiru i když té je dnes třeba jako soli.

Neplač má krásná Margaret,
víš přec, že daleký volá mne svět.
Hlas bubnů, třesk trubky volá,
tam do pole v dáli
kde válečná točí se kola.

Ach nechoď pryč můj princi má lásko
kde za tě najdu hned záskok.
Neslyším hlas bubnů, válečný ryk,
dopřej mi dnes ještě,
poslední styk.

Ach ne, neplač má toužící Margaret.
Slyš to bubny už volají v daleký svět.
Hlas trubky válečné do pole volá,
nermuť a neteskni krásko má vášnivá,
vesel se, do kola, hola jen hola.
Vždyť najdeš si zakrátko dojista,
jiného vola....
Publikoval(a): Taren, 30.3.2014
Přečteno (139x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 19:19
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti