Umění vládnout
Umění vládnout
Anotace: Politická abeceda.....jak do vlastní kapsy, trošku , něco málo nahrabat si.
Hospodářská recese
na zisku moc nenese.
Dá se pod ní lecos schovat,
umíš-li s ní operovat.
Ustanovit, odvolávat
na zlou dobu zanadávat.
Zákony své upravovat,
pro lid, jeho prospěch,
ku zdaru.
Jež umožní nové vládě
vládnouti zas postaru.
Korytařit, nahrabat si,
ať mám eura plné kapsy.
V parlamentu v klubech - straně,
krčit čelo ustaraně.
Produkce nám klesá maně.
Lid už nechce platit daně,
práce též moc nenese.
Ovšem, ovšem,
vždyť hospodářská přec
je recese.
Publikoval(a):
Taren, 25.3.2014