Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Nespravedlnost

Nespravedlnost

Tenebris Básně » Smutné

Anotace: vládne

Nad světem, který vládne bolestí
Slunce tam nemilosrdně září,
kde smyty jsou hříchy i neřesti,
kde vítězí bezpáteřní lháři.

Pouhá nespravedlnost tu vládne,
dobří lidé většině podlehnou.
A jejich duše pozvolna chřadne,
než-li pak naposledy ulehnou.

Ať zpíjejí se do bezvědomí,
nebo jen utlačují ostatní -
věčný žal je v jejich nevědomí
a oni trvale jsou nešťastní.

Slzy stékají po jejich tváři
a zuby skřípají marnými vzteky,
přestože mládí nechápe stáří,
jen smutek přetrvává navěky.
Publikoval(a): Tenebris, 24.3.2014
Přečteno (236x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela, Martin Havlíček

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 03:46
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti