Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Maska

Maska

Taren Básně » o Lidech

Anotace: Člověk nežije s lidmi , žije jen se svými představami o nich

Tvářit se vždy ustaraně,
s úsměvem však platit daně.
Vždyť mě přec nic neschází,
co je vám do nesnází,
které trápí moji hlavu.

Tak se tvářím vždy v ústavu,
jenž se zove finanční.
Kam žádný z nás nelační,
odnést svoje peníze.

Vydělané veskrze,
potem, prací , kuráží,
která sic nic neváží,
avšak, masku nosí odhodlanou,
upřímnou i ustaranou.

Maska šéfa "dobrodince",
či vládního pověřence,
říká plebsu, je to tak,
já mám přece všechny rád.

Každý nosí masku svou,
upřímnou i podivnou.
Politik má masek více,
dle potřeby vymění se.
Publikoval(a): Taren, 16.3.2014
Přečteno (139x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koiška, děda včela

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 18:56
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti