Slova, slova,slova
Slova, slova,slova
Anotace: Někdo je živ prací a někdo dokáže celé hodiny.....
Slova, slova, zas a znova
letí vzduchem, někdy uchem.
Tímhe dovnitř, tamtím ven,
jindy bloudí éterem.
Kam se vrtnout, komu sloužit,
duši laskat nebo bouřit.
Hlásat ne té valné hromadě,
velká slova o zradě.
O zradě a o korupci,
letí slova jako trubci.
Nemají však potuchu,
co způsobí za vzruchu.
Slovy se dá pravda kovat,
dají se též upravovat,
do potřebné podoby,
mučedníkům na hroby.
Těm už slova neublíží,
lid pak na ně s úctou shlíží.
Slova tečou jako řeka,
od člověka na člověka.
Někdy skáčou jako blechy,
od nezbedy na neplechy.
Co způsobí kdo to ví,
slovníček náš notový.
Jsou v něm slova na ty v předu,
co k snídani i k obědu,
pojídají kaviárek.
Navrch dají si pohárek,
šampaňského nebo whisky.
V něm smáčejí svoje pysky,
přes něž tečou zas a znova,
slova, slova, slova, slova......
Publikoval(a):
Taren, 13.3.2014