Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Boj s bestií

Boj s bestií

stix Básně » o Lásce

Anotace: Již půl roku biji se pro ní, však bestie stále vyhrává. Boj mě již spoustu sil stojí, k vítězství bestii nahrává.

S mečem z veršů ukovaného,
a brněním tvořeným z lásky,
vrhám se do boje nerovného.
Bít budu se o srdce jedné krásky,
kéž konečně porazím soka svého.

Tu bestii vzešlou z mojí zloby,
nedůvěru, nelibost, hloupost samotnou,
jež pochází ještě z doby,
kdy hledal sem svou cestu vysněnou.

Dokud svůj meč držeti mohu,
v tom boji nerovném vytrvám.
Než podívám se do očí Bohu,
tu bestii vyhrát nenechám.

Pokud v boji se mnou padne,
již nikdy nevrátí se zpět.
Ať k ní má lásky nikdy nepovadne,
ať trvá dokud neskončí sám svět.
Publikoval(a): stix, 12.3.2014
Přečteno (149x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Hvězdář, GAIA77, greatpedro

Spodek

Stránka generována 21.9.2024 14:49
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti