Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

O toulání

O toulání

Taren Básně » o Životě

Anotace: Všude dobře doma.....

V tiché noci plné hvězd
kráčí tulák ze svých cest.
K domovu se zpátky vrací,
stejně jako tažní ptáci.

Viděl za svých dlouhých cest
plno velkých, krásných měst.
Pyšné hrady, zámky, domy,
plno zlata, taky stromy
kde viseli oběšenci
za hrst rýže odsouzenci.

Jenž neměli ani zdání
o kráse a o toulání
v hrdé zemi v srdci hor
kde je doma pláč i vzdor.

Kde věnují když je třeba,
tulákovi skývu chleba,
dobré slovo, pousmání
nevadí jim , že jsou kmáni.

Kde jsou v řekách ještě raci,
kam se tulák tak rád vrací.
Publikoval(a): Taren, 8.3.2014
Přečteno (97x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: a1ička, děda včela

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 19:58
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti