Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Otázky víry

Otázky víry

Taren Básně » o Bohu, víře, náboženství

Anotace: Pochybuji, ptám se ale i přesto věřím......?

Ptám se času,
ptám se stromů,
ptám se domů, nebe.
Zeptal jsem se už i sebe,
proč tu žiju,
nač tu jsem.

Odpovědět mi však asi,
nikdo nehodlá.
Špatně zeptal jsem se.
Myslím, píšu, zase ptám se,
cožpak štěstěna mne opět - zase,
vyhodila ze sedla.

Nemám právo na otázky,
něco přehlédl jsem asi,
nebo opět - zase,
zvýšili se sázky.

Všechno už jsem vsadil,
lásku, život, štěstí, sebe.
Čeho však se vzdáti nehodlám,
to je víra v čisté nebe.

V jasné bezoblačné moře blankytu,
víra v toho , jímž jsem.
Víra v Tebe, že jsi se mnou,
že jsi tu.
Publikoval(a): Taren, 4.3.2014
Přečteno (157x)
Tipy (5) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Marci-Tami, děda včela, Kytka62, Formis

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 19:22
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti