Svobodu Tobě, matičko nejdražší !
Svobodu Tobě, matičko nejdražší !
Anotace: Člověk jako takový nikdy nebude svobodný, jeho země, jeho vlast a rodný kraj, však šanci na svobodu má, jen o to my..........musíme stát.
Narodilo se děťátko,
narodilo se do země svobodné.
Matička jeho, vzpomněla si nakrátko,
jaké bylo její dětství bolestné.
Muži chodící ve stejnokrojích,
pochodovali a míjeli tváře andělů.
Nesli s sebou něco podivného, něco zvláštního,
snad zbraně, snad.......asi smrt.
Když ten dětský anděl,
natáhl k mužíkovi drobnou ručku,
nedočkal se cukrlete,
ale dostal ostrou kulku.
Matky plakaly a děti........
převtělily se ve střelný prach.
Zápach boje, nesl se pustým krajem,
co naplat, co dělat, když život prochází krvavým rájem.
Narodilo se děťátko,
narodilo se do země svobodné.
Matička jeho, vzpomněla si,
vzpomněla........nakrátko, nakratičko...........
Ach, Ty můj malý broučku,
synáčku můj nejmilejší, můj jediný,
bojuj, bojuj a nedej v zástavu svobodu,
svobodu Tvé matky země,
jenž Ti bude jednou nejdražší.
Lhala bych Ti, kdybych slíbila, že zůstanu.
Můj čas se naplňuje a pomalu se vytrácí
Tvůj však právě započal a hned tak neskončí.
Publikoval(a):
Elizabeth Thames, 3.3.2014