Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

**Paní Rettigová

**Paní Rettigová

Květka Š. Básně » ostatní ...

Anotace: a mně tady voní kafíčko...

~~~***~~~
Dobromila
*~***~***~*
Milá paní Rettigová
co k svátku by si uvařila?
Třeba "dobrý kafe"
ne takové co z překapávače
mi dnes kape.

Asi tak:
~~~~~~
Kdo chce kafe pouze čisté
bez vší přísady míti,
musí,milovný-li silného kafe,
na koflíček půl lotu kafe
počítati...
Má-li docela silné býti,
počítej na koflíček černého kafe
šedesát zrnek nebo jeden lot...

Dobromilo Rettigová,stop,stop,stop.

Vždyť ta kávová zrníčka
snad počítala jen moje prababička,
to já chci kávu překapávanou
ani kapku přislazenou,
ke kafíčku dortík se hodí
páni,z kuchyně už mi káva voní...

Co by asi řekla paní Rettigová?
To je břečka a né kafe!
Ale ať si,
já to dnešní kafe ráda dám si.

~*~
~~~~~
Publikoval(a): Květka Š., 3.3.2014
Přečteno (81x)
Tipy (9) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Linzerka, NikitaNikaT., Marci-Tami, děda včela, Kytka62

Spodek

Stránka generována 23.11.2024 04:28
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti