Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Dotknout se

Dotknout se

Jsem tu s tebou a cítím déšť,
v rozpacích mlhy se setkáváme;
den je kohout mlčenlivě skrojený
do srpečků chrp a bezvětří.

Osm petrklíčů jsi vpletl do hodin,
do mých rozechvělých prstů,
a já s přáním ustrnulého měsíce
rozpečetila jsem neklidné srdce dopisu.

Za soumraku v záplavě tónů
vždy jiný sen se mi zdá;
když kotníky v pásu trávy zašustí
melodií, kterou po paměti znám.

Zimomřivá krása se náš už neleká
netrhá se pod nejistými rty,
jen podmanivá jména pojí s tmou,
když pod mými šaty hledáš básnířku.
Publikoval(a): Lugilla, 27.2.2014
Přečteno (459x)
Tipy (13) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koiška, Poutníček, Marcone, miraku, Marci-Tami, děda včela, Martin Havlíček, qala

Spodek

Stránka generována 21.9.2024 16:13
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti