Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Prosím

Prosím

vanovaso Básně » o Nemoci, smrti

Anotace: ale věř, věř s námi , že vyhraješ...

V těle se zastavil celý koloběh
jak příroda to nastavila
i ona je teď bezmocná
A okolo tebe
životaběh se zpomalil
život je někde za zavřenými víčky
pluje si vesmírem jakoby o tobě nevěděl
Ale ty víš
že pootevřeným oknem se snášejí andělé
kteří ti hlídají tep
dech
a zpívají přímo do uší
s každou vteřinou jsi zdravější a zdravější
I když ho zdálky slyšíš
ten svět
nedokážeš říci jak moc
je ti to líto
jak bezmocnej jsi a přitom tolik chceš
a tělo bojuje jak může
chtělo by víc

ledviny
játra
plíce
srdce
snad jen mozek pracuje
ale toho uspali
abys necítil bolest

Spíš
ale my ti tváře a ruce hladíme

A já šeptám
odpouštím
sobě i tobě
tak málo jsme mluvili
o nedorozuměních
o lásce
o víře
A když se zdálo že se k sobě vracíme
už jsme si to nestačili dopovědět
a zkoušeli jsme začít od počátku
tak ...
začneme znovu až se vrátíš

A každý den hrajeme hru
o kolik lepší bude tvoje skore
Je to tak těžká a dlouhá hra

Ale věř
věř s námi
že vyhraješ
Prosím
Publikoval(a): vanovaso, 25.2.2014
Přečteno (284x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 02:21
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti