Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Zdvořilost

Zdvořilost

Taren Básně » o Lidech

Anotace: Něco reality, kořeněné špetkou smutné pravdy

Je zdvořilé měnit plány,
když jsou sliby všechny dány?
Normy celku měnit v letu,
a obcházet etiketu?

Spločenské zvyky měnit,
na slušnost se jenom křenit?
Pro jedince lehké není,
chápat tyhle světa změny.

Mílovými kroky v před,
skáče pokrok jako skřet.
Nezná , co je odpočinek,
nepostojí u květinek.

Vpřed, dopředu jen pokrok letí.
Za ním u měst skládky smetí.
Hromadí se však i v duši,
odpad značky "co se sluší."

Auto , jachta, prachů haldy,
to jsou dneska citů faldy.
Soused sousedu už přítel není.
Od noci až v kuropění,
závidí si , co je v míse,
a zdvořilost,
dáma chudá,
někde v dáli , vytrácí se.
Publikoval(a): Taren, 19.2.2014
Přečteno (114x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koiška, děda včela

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 20:15
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti