Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Hledání

Hledání

Cesty nás zavádějí do různých míst,
někdy chodíváme sami, jindy se necháváme víst.
Časem né vždy býváme svým pánem,
na to, že ho ovládáme si dost často hrajem.
Bylo by fajn zpomalit,
aby jsme struny mohli naladit.
Věnovat výběru cesty píli
abychom se nakonec nezmýlili.
Já na tebe koukala přes dalekohled Hablův,
hledala jsem u tebe víc, hledala jsem pravdu.
V hlase tvém já Betovenovo symfonie slyšela.
Měla jsem tu hudbu ztišit od začátku jsem to věděla.
Jenže ta hudba vedla mě dál, jako maják na ostrově Faru,
který tam pro zbloudilé lodě nechal vystavit král.
Neměla jsem osmý div světa hledat v tvém obětí,
neměla jsem čekat, že po tvém polibku v princeznu se můžu proměnit.
Příště bych si Hablův dalekohled jen na hvězdy měla brát
a Betovena jen přes youtube poslouchat.
Měla bych se smířit s tím, že jen 7 divů náš svět má,
a přestat ten osmý vyhledávat...
Publikoval(a): myšpulinek, 16.2.2014
Přečteno (491x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 27.4.2024 06:48
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti