Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Jin a Jang

Jin a Jang

722186888 Básně » ?nezařazené?

Anotace: Protiklady

Šly proti sobě, jediní byli svého druhu.
Rychle a při tom klidně, honily se v jednom kruhu.
Jeden v plášti bílém, pod ním však černá plála.
Druhý v plášti černém, pod ním však bílá skála stála.
V jednom mrzlo, avšak v koutku slabý plamen plál.
V druhém hřálo, avšak sníh padal a tál pořád dál.
Jeden křičel, znal ho celý svět a snad i dál.
Druhý našlapoval potichu, nebo jenom klidně stál.
Jeden bral a druhý dával, i když při tom někdy strádal.
Někde jich snad ještě je, takže tu žít zatím jde.
Publikoval(a): 722186888, 7.2.2014
Přečteno (107x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: ArtiiS

Spodek

Stránka generována 21.9.2024 23:32
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti