Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Klíč pětikřídlec

Klíč pětikřídlec

A co když nikdo nedokáže porozumět?
Jako když jsme běhali s prsty ulepenými od zavařeniny
a do dlaní lapali bělásky;
pětikřídlec otevíral své rostlinné lůno
nevinnou skrýš bláznivým snům.

Je horko i dnes. A nejsem o nic méně sama.
Jen pár nevšímavých roků se otisklo
do tváře a do plotu na zahrádku.
Přemýšlela jsem s tebou, aniž bych věděla, kdo jsi.
Dávno jsi jinde… a má láska zůstává.

Dnes kouzlit perleť na řasách nepomáhá.
Slíbila jsem mnoho:
nebudu plést čtyřicátou druhou modrobílou šálu
nebudu sušit šípky na plotně
nebudu stínovat květy na tapetách.

Můžu ti dnes ještě neporozumět?
Vějířek vrásek smyla úleva nemyšlení;
už není ani hromádka písku pod ořechem;
něco jsem tam zapomněla –
v známých křídlech dokola hledám

mapu svého světa.
Publikoval(a): Lugilla, 7.2.2014
Přečteno (299x)
Tipy (8) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koiška, Mochomůrka, qala, Formis, děda včela, Jin&Jang

Spodek

Stránka generována 23.10.2024 17:34
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti