Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Sobotní noc

Sobotní noc

Mr. Vry Básně » Smutné

Anotace: Když se jdete projít po ulicích, které inspirovali samotného Wolkera...

Vyměnil jsem teplo domova
za procházku v zimní noci
a místo sezení u Lenova,
nebyl počítač v mé moci.

Míjím lidi opilé sobotou,
něco mezi bdělostí a dřímotou.
Co však nebylo v mé moci,
byl chlad a smutek této noci.

Myšlenka po vlně smutné plula,
aniž by se lepším směrem hnula.
Opilci na lavičkách seděli,
bavili se při sobotní noci
A tak mírně už tušili,
že alkohol je má v moci.

Já, střízlivostí opit
a myšlenkama zhroucen,
musel jsem hlavu sklopit
a tvářit se nezarmoucen.
Co však nebylo v mé moci
byly myšlenky této noci.

Dneškem se něco změnilo,
trochu optimismu zabilo.
Jako dřív toho bude málo,
proto se moje srdce dnes,
ani na vteřinu nezasmálo.
A ty slzy třpytící se v noci,
také nebyly v mé moci.

Samotou spokojen, usedám k Lenovu
a píšu o noci, smutku a domovu...
Publikoval(a): Mr. Vry, 1.2.2014
Přečteno (193x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Formis, Jin&Jang

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 04:35
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti