Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

O.N.A

O.N.A

Jarous95 Básně » o Lásce

Anotace: Láska se nese a neztrácí se...

Láska je jako duha,
Déšť a slunce,
A ona je shořelá pára,
Jenž chvějí se mi při ní ruce.

Ať stín ji spálí,
Zášť upnutá polykáním lásky,
Nechť její portrét rozplývá se v dáli,
Vždy za nehty zůstanou její vlásky.

Až řeka skloní se,
K bílému závoji,
Blýskne se na římse,
Prstýnek svatební.

Když zatřese na ruce maličký vnouček,
Zavoní kuchyní jablečný koláč,
Nese se za ní po špičkách krůček,
Aby ji přinesl fialek chomáč.

Až hlínou zasypou,
Zadupou do země,
Nebudu ješitou,
Však leží vedle mě.
Publikoval(a): Jarous95, 23.1.2014
Přečteno (256x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Formis, vanovaso, pilka

Spodek

Stránka generována 21.9.2024 16:06
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti