Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Otázky

Otázky

Connie3 Básně » o Lásce

Anotace: Ptáte se?

Zamilovat se, ano, jistě..
Milovat krásně a čistě.
Navěky? To nelze!

Je to pouhé slovo!
Zamilovanost je nestálá,
začíná nanovo a nanovo.
Láska je prý trvalá.

Co je na tom pravdy?
Milovat doopravdy.
Jak se to pozná?
Láska je cnostná, medonosná, neúprosná, neúnosná,
když skončí na jedné ze stran.
Ani jedno ze záchranných lan,
v té chvíli nezachytí tvůj pád.
Ty pak začneš se bát
a přestaneš věřit v lásku.
Chceš dát svou duši v sázku?
Své srdce nechat roztrhat?
Čas s neuvěřitelným promrhat?
Doufat snad, že cáry srostou?
Věřit v lásku prostou?
Věříš nebo se ti to jen zdá?
Je dost silná láska tvá,
aby překonala všechny bouře?
Není zahalena oblakem kouře?
Podívej se pozorně!
Zamysli se pokorně!
Je tvá láska věčná?
Nebo je snad konečná?
Je to kruh nebo čtverec?
Miluješ nebo jsi herec?
Už znáš odpověď na otázky?
Netahá jen někdo za provázky?
Odpovědi v nitru jsou,
ať už jednoho nebo dvou.
Publikoval(a): Connie3, 23.1.2014
Přečteno (207x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Formis, děda včela

Spodek

Stránka generována 21.9.2024 16:16
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti