Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Slovenský RÁJ

Slovenský RÁJ

dodky Básně » o Přírodě

Anotace: Dedina naša, krásna je a vzácna, beriem ju jak svoju mať, chcem jej zato všetko dať.

Dedina naša,
krásna je a vzácna,
beriem ju jak svoju mať,
chcem jej zato všetko dať.

Lúka obsypaná kvetmi,
rieky tečúce dolinou
a my kráčame všetci,
touto veľkou roklinou.

Pred nami kus kraja,
za nami kus lesa,
toto je ta krása,
nášho sveta.

Vidím v diali hory skalnaté,
jak sú krásne biele,
proste snehom zaviate,
je to viac než skvele.

Ta nádhera, jak sa tiahne
a nemá ani konca kraj,
je to naše jediné,
proste náš slovenský RÁJ.

Veľká plocha lesných stromov,
hovoríme tomu domov.
Publikoval(a): dodky, 22.1.2014
Přečteno (262x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: koiška, děda včela

Spodek

Stránka generována 20.9.2024 12:46
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti