Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Bez Tebe

Bez Tebe

Brazzillka Básně » Láska ... zklamání

Anotace: co cítím bez Tebe.

Na kameni kámen stál,
jen já blázen se o nás bál,
všemocná láska všech lásek,
zbyla jen ozvěna zasypaná hroudou trosek,

oddané dny plné pravdy,
byly pro tebe úsměvné vždy a navždy,
neobvyklé úsměvy denodenní,
když jsme si byli tak sjednocenní,

popřené bolesti mluvené tvýmy ústy,
s úsměvy držela jsem hladové půsty,
poražená tebou samotným,
už po rozvodu stal ses svobodným,

stále nové začátky,
každá chyba byla zrodem mé oprátky,
stracený tón nádechu,
strácel se ve stínu výdechu,

nehynoucí naděje planoucí v nás,
všechny krásy všech krás,
stratily se jak dítě matce,
bez nalezení cesty v pohádce,

bezejmenná ulice tehdy sluncem osvícenná,
byla mi domovem, byla tak drahocenná,
žili jsme v ní spolu navždy,
tomu jsem věřila jen někdy,

stratila jsem svoje srdce,
když odešels tak prudce,
stratila jsem tebe a tím svůj život,
řídil jsi můj krok, byl jsi můj pilot,

umírající jsem v tuto dobu,
bez tebe tu prázdná zbudu,
a dál nemohu bez pilota létat,
ani dál žít a dál zkvétat,

nehynoucí láska nikdy nemrtvá,
k tobě můj anděli nažvdy je tvá,
byl jsi jedinný, byl jsi láskou,
byl jsi mou krvavou řekou,

jsi mým vzletem i pádem,
jsi mou můzou i medem,
jsi tím kdo mi život dal,
jsi tím kdo na mě pro něco řval,

tolika lásky ve mě byla,
nikdy by se ti nikam neskryla, ¨
tolik nádechů a výdechů,
způsobyly ozvěny zoufalých povzdechů,

nesmělé úsměvy co darem ti byly,
mé rty obrazem tvým žily,
v odlesku světel z mých očí,
říkals jak svět se ti točí,

zpátečné pohledy na nás dva,
bez bolesti i jejího zla,
vracím se den co den,
i darem ti je každý můj sen,

každodenní záchvaty bolestí,
od dob bez tebe plné starostí,
bez tvé kůže, dechu, tepla i smíchu,
vše zní bez ozvěn v zoufalém tichu,

lásko všech lásek nesmrtelná,
její sílo z mých úst vyslovitelná,
kam si se stratil,
můj život se na trosky zhroutil.

bez tebe není slunce,
bez slunce světla,
bez světla neuslyším zvony,
slyším jen blesky a hromy,

na věky věků zůstanu spát,
jen tvůj polibek je můj spás,
princezna jsem byla a budu navždy tvá,
jsem jedinná kdo tě tak dokonale zná.

proč je konec to nevím,
nikdy už neuvěřím,
proč to bolí tak moc bez tebe být,
každý den i noc v mukách musím žít.
Publikoval(a): Brazzillka, 13.1.2014
Přečteno (325x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Huhlinka, Jin&Jang

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 14:54
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti