Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Tak jako blázen ...

Tak jako blázen ...

stix Básně » ?nezařazené?

Anotace: Bláznům netřeba přáti nic dobrého, neb oni beztak si toho nejsou vědomi. Mohou si tropit, co chtějí špatného, aniž by je hryzalo jejich svědomí.

Jako blázen na měsíc vyjící,
také já si přeji napravit nějaký skutek.
Vždyť jsem také blázen, jen ve verších píšící,
co od reality do světa básniček utek'.

Do veršů poskládal jsem slov na tisíce,
některé smutné, jiné optimistické jsou.
V některé básni smutek či svou chybu uvězníce,
s přáním, ať už nikdy zpět nepříjdou.

Však jako bláznovo vytí,
i mé verše musí nesmyslné být.
Do slov se činy nezachytí,
verši nelze svou vinu napravit.

Nezbývá mi nic než slepá naděje,
jako blázen každý den na měsíc vyjící,
že jednou se na něho štěstí usměje,
že jeho vytí bude na měsíci slyšící.
Publikoval(a): stix, 13.1.2014
Přečteno (112x)
Tipy (1) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: děda včela

Spodek

Stránka generována 1.11.2024 05:36
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti