Stín v Zemi snů
Stín v Zemi snů
Anotace: Krátký veršovaný příběh o boji strážců snů s krutovládcem.
Z hlubin země hlasy se ozývají
přes země i oceány nesou se
pod ztemnělým nebem se rozléhají
ozvěny, jež nekonečné být se zdají.
V zemi snů objevil se krutovládce
noční můry za služebníky měl
lidské sny, tužby a přání
hrubou silou podmanit si chtěl.
Strážci snů však byli bdělí,
oděli se v bílou zbroj,
tyranovi postavit se chtěli
v srdcích odvahu, a na rtech píseň měli:
Zde v Zemi snů nepodléháme pánům!
Jejich píseň zemi rozechvěla,
vlny se o útesy tříštily,
ocelová mračna blesky vypouštěla,
a strážci snů se statečně bili.
Velmi málo strážců zbylo,
tmy však jako by neubylo,
vtom čepel zableskla se krátce
a proklála hruď krutovládce.
Z hlubin země hlasy se ozývají,
nyní však pějí píseň radostnou,
mračna ocelová zvolna odplouvají
a slunce odkrývá tvář svou.
Zemi snů navždy opustila tma,
s větrem se nese píseň vítězná:
Zde v Zemi snů nepodléháme pánům!
Publikoval(a):
ievenn, 6.1.2014