Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

oblečte ptáky

oblečte ptáky

vanovaso Básně » ?nezařazené?

Anotace: lidé jsou tak podobní ptákům a někteří potřebují pomoc

oblečte ptáky
nudné černé havrany
a taky straky

barevné hadry
ze sekáčů z popelnic
a taky boty

hodí se jim to
nebudou krákat zimou
a budou krásní

rozjasní nebe
až tam posléze vzlétnou
pobaví tebe

bude to hravé
bude to taky tristní
bude to pravé

bude to ptačí
taneční rej nad polem
a straky pláčí

ztratili boty
a šláply do bodláčí
ach to to bolí

co se to děje?
přivezli popelnice
švédský stůl je tu

tak honem na to
do zobáku do kapes
nových kabátů

to je snídaně
kolečko uheráku
banány taky

jablko zelí
masový piroh celý
zbude do úterý

láhev? co je to ?
vodka! na žízeň zřejmě
ale jak dovnitř?

zobákem přece
klovneš jednou a dvakrát
a už jseš uvnitř

ach horká voda
zahřeje tělo duši
pálí a dusí

veselo po ní
a lítat by se chtělo
však křídla zvadla
Publikoval(a): vanovaso, 6.1.2014
Přečteno (68x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Mirastus, Last, a1ička, Marek Miko, děda včela

Spodek

Stránka generována 24.11.2024 20:53
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti