Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Život?

Život?

AndyG Básně » o Lásce

Anotace: První báseň 16 lettého hocha :)

Sedím tu a přemýšlím, zač stojí život,
odpověď však nenenacházím,
přestože najít bych chtěl...

Zbývá jen doufat, že odpověď jednou příjde
a jestli ano, jaká bude?
Je mi pouze 16 let,
avšak nechci, aby život můj dopadl jako led...

V zimě se mu daří, ale v teple roztaje,
tak jako naše duše, jenž je klidná,
když jsme spokojeni a vše je v pořádku,
když ne, tak taje jako led...

V srdci nosím osobu jednu,
která duši mou v rukách svých má,
jestli jako led v teple roztaju
nebo bude vše, jak být má...

Nenechám jí býti sám
a na srdci neudělám jí šrám,
ano, pochopili jste správně,
důležitá je pro mě hodně...

Tak jako květina potřebuje vodu,
já potřebuji její lásku
a dávám jí tu svou,
tak jako nás květina obdaří krásou...

Zde už dochází mi slova,
možná uvidíme se někdy znova,
mějte se pěkně a užívejte si života,
ať z vás není další despota
a nenaplní vás prázdnota...

Nyní jdu dát trochu vody,
jediné květině mojí,
jenž krásu mi dává, mějte se.



...a málem bych zapomněl.
Nezapomeňte také rozlít trochu vody,
váš život pak bude krásy plný.
Publikoval(a): AndyG, 30.12.2013
Přečteno (200x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 21.9.2024 17:36
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti