Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Bláznova zpověď

Bláznova zpověď

stix Básně » ?nezařazené?

Anotace: Je to již nějaký čas, avšak já doufám, že si to přečteš a pochopíš, že jsem ti nelhal. Nic nečekám. Žádné hodnocení, nic. není v tom umělecký záměr, pouze osobní důvod.

Bláznova zpověď


Přemítám jak začít verše,
které mají tolik co říc'.
Být svědectvím bláznovy duše,
být spovědí, ničím víc.

Být svědectvím o jisté duši,
jakou nikdo z vás ještě nepoznal.
Však vyprávět o něm, jak se sluší,
bude o sobě blázen, vyprávět sám.

Myslel jsem si, že všechno jsem už zažil,
však omyl to veliký jest.
Osud mi teď těžký život zpravil,
ukázal mi jednu z obtížných cest.

Já miloval dívku, jako anděl krásnou,
ona byla pro mě celý můj svět.
Však blbostí mou, hloupou a jasnou,
já zničil tenhle lásky květ.

Přesto že mi stále chybí,
nechal jsem jí odejít pryč.
abych uchránil ji od další chyby,
zahodil jsem od jejího srdce klíč.

Doufám že si toto přečte,
věz, že všechno tu pravda jest.
Že upřímný já byl jsem k tobě,
že hledám odlišnou z životních cest.

Možná že se naše cesty zkříží,
a já opět šťasten políbím tě.
Avšak vina můj život tíží,
snad už nikdy nezklamu tě.
Publikoval(a): stix, 29.12.2013
Přečteno (132x)
Tipy (0) ... dát Tip/SuperTip

Spodek

Stránka generována 1.11.2024 05:33
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti