Balada o růži
Balada o růži
Anotace: Měla štěstí nebo neštěstí?
Vyrostla sama, bez pomoci.
Růže, ale bez hrdosti.
Však i ona má city.
S vědomím, že se
nemůže prát,
něčím lepším,
třeba ženou se stát.
Chtěla by poznat
lásku, slzy a hněv.
Dává tedy v sázku,
že přeroste celý náš svět.
A tak stoupala a stoupala,
dívajíc se z výšky na zem,
spatřila život, který
tak nepatrný zdál se být jen.
Klesat ale nemohla,
byla moc velká,
rozhodla se nespěchat,
věděla, že jednou bude zase scvrklá.
Publikoval(a):
Makaveli, 29.12.2013