Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Na Štěpána

Na Štěpána

Psavec Básně » Svátky (vánoční, novorční, velikonoční)

Anotace: Všichni snad znáte tu známou koledu.

Na Štěpána brzy zrána,
zaklepala svůdná panna,
podle zvyku koleduje,
všechno v domě pozoruje.

Její přítel, Ištván zvaný,
jiný úkol má však daný,
bere si koledu tajně,
vypadá dost cizokrajně.

Proto všichni pozor dejte,
koledu jim ovšem přejte,
letos velkou šanci mají,
není led, tak nepadají,
Publikoval(a): Psavec, 26.12.2013
Přečteno (218x)
Tipy (6) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Selča, Marci-Tami, Květka Š., děda včela

Spodek

Stránka generována 16.4.2024 15:54
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti