Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

VLAS(TENCÍ)

VLAS(TENCÍ)

Jak hrozné a děsivé
Jak smutné a marnivé.
Bludné i chamtivé
Propasti prohnilé.
Klamné ač bezduché
Moře křiku vdechnuté
Tokajíc upřímně, zatuchle.
Beznaděj, pláč, plísně bledé
Hana a závist. Obrazy Zdechnuté!
Křepčitě obtočen se křivý
Zápach hniloby a kazu
Smrad zatuchliny rybí
Zvuk zlomeného vazu.
Prasata rochní se v blahu
Plazi se plazí a žijou si v chrámu
Demence našince, lhostejnost v nás
Sedíte v kryptách! Špatně mi je z vás.
Publikoval(a): Fortein, 24.12.2013
Přečteno (240x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Formis, donne

Spodek

Stránka generována 22.11.2024 07:17
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti