Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

MILOVAT

MILOVAT

Brazzillka Básně » o Lásce

Anotace: Milovat sebe, tebe, víru i milovat svět!Milovat všechno kolem nás, každou věc i trova, každý pocit i nemoc!Odpuště a milovat, duchOvně se vzdělávat!JEN S LÁSKOU MŮŽEME RŮST!!

Touhy po novém zrození,
poučení ve všech koncích plačíčí v dojetí,
prohrané boje i vyhrané války,
učící se v tajích nekončící dálky.

Nové učení kroků a slov,
nové pojetí prohry, naučné, tak se vzchop,
poznající hrající nástroje, hlasy zpívající,
všechny srdce v jejich poslechu umírající.

Překrásné krajiny změněné měsícem,
všechny pohádky se straceným střevícem,
dojemné fantazie rodící se v nevinnosti,
všem změnám podlehlích v přístupnosti.

Tělem kolíbajícím se v náručí matek,
pociťujících neskonalý zmatek,
učící se nebýti dítětem samotným,
rodit se člověkem rodícím.

Poznávát lásku všech lásek,
učit se jí, slýchat jejích hlásek,
odpouštět a milovat navždy,
přijímat všechny citové pravdy.

Učit se prohrám i výhrám,
příjmat smutky, jenž smutná bývám,
vyhrávat a nezměněna výhru přijmnout,
poděkovat jí, pokory vzniknout.

Milovat nebe, jeho krásu všech krás,
modlit se k němu, doufat v jeho spás,
příjmat vodu jako dar očistit se,
dočíst každé slovo jenž napsáno je v dopise.

Oddělit zlo od dobra,
milovat každého božího tvora,
přijmout každý zlom,
naučit se poznávat každý strom.

Přijmou všechny nemoci, s láskou je léčit,
děkovat v uzdravení, umět je zvěčnit,
milovat svoje tělo překrásné,
věřit, že z jejich okovů vždy vyvázne.

Dýchat, nadýchávat se všech vůní,
příjmat všechny vůně když květy kvetou, dýchat co umí,
rozpoznávat všechny barvy každého období,
příjmát všechny emoce, které v nás způsobí.

Navracet všechny úsměvy z tváří shozené,
od lidí, jenž s životem jsou smířené,
příjmat všechny krásná slova, jenž říkají ti,
všechny zámky na srdci můžeš odemknouti.

Milovat život, milovat nebe,
žít a být milovat, vážit si sebe,
příjmat všechno dobro i zlo,
umět se nadechnou, poznat jeho kouzlo.

Smutnit i radovat se,
z každý maličkosti, v každým věhlase,
toužit a doufat,
na každý houpačce se houpat.

Přijmnout mládí i stáří,
milovat se se svojí tváří,
dělat jí jestě hezčí,
dívat se na sebe z venčí!

Naučit se modlit,
modlit se ke svému bohu,
milovat všechnu boží rozlohu,
vědět že tu jsem pro tebe, že ti vždycky pomohu!!!!!!
Publikoval(a): Brazzillka, 24.12.2013
Přečteno (334x)
Tipy (3) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Jin&Jang, MartyH.

Spodek

Stránka generována 21.9.2024 17:39
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti