Básně, Povídky, Úvahy, Pohádky, Fejetony, Romány, Reportáže

a

Vánoční osamění

Vánoční osamění

Elizabeth Thames Básně » Balady, romance

Anotace: Vánoce jsou časem, kdy se jako by všechny vzpomínky vrací, míjí se na nekonečně dlouhých tratích a hledají cesty k věčnosti v našich srdcích.

Někdy, když se takhle blíží Vánoce,
přemýšlím nad okamžiky,
jenž se protly našimi životy.
Někdy, když vánoční čas přichází,
propadám smutkům a dlouhým depresím,
sedím v koutku a sním o lepších zítřcích.

Často opomíjím chvíle,
za které jsem rád.
Chvíle, které vykouzlí úsměv
a tu onu tajemnou zář.
Je krásné snít o časech vánočních,
právě teď a tady, ale vždy v Tvém obětí.

Budou to osamělé Vánoce,.
Budou to první Vánoce bez Tebe.
Pamatuji každý okamžik,
který jsme trávili společně
a nikdy jsme netušili,
že je třeba právě tím posledním.

Snad proto, právě dnes,
vážím si časů našich společných.
Časů, jenž patřily Tobě, mě, nám
a dnes už jen vzpomínkám.
Snad proto, právě dnes,
jsem rád, že jsem Tě kdysi dávno znal.

Budou to osamělé Vánoce,
Vánoce v prázdném spřežení,
bez koní a bez jmelí.
Poslední polibky již byly rozdány
a snad nezmizí ve věčném zapomnění.
Takové jsou Vánoce bez Tebe,
trochu prázdné, trochu sentimentální,
plné vzpomínek, jenž jsou mi bohatstvím.
Děkuji.
Publikoval(a): Elizabeth Thames, 23.12.2013
Přečteno (135x)
Tipy (2) ... dát Tip/SuperTip
Poslední tipující: Last

Spodek

Stránka generována 18.10.2024 11:16
U nás jste dnes prohlídl(a) 1 stránek.
roboti